Pojemnik służący do bezpiecznego przechowywania artykułów spożywczych w czasie transportu i magazynowania, szczególnie przydatny w gastronomii i cateringu, gdzie wymagana jest duża odporność na uszkodzenia mechaniczne i utrzymanie stabilnej temperatury wewnątrz pojemnika
Przeznaczony do bezpośredniego lub pośredniego kontaktu z żywnością w warunkach długotrwałego chłodzenia lub mrożenia, a także do podgrzewania do 70°C nie dłużej niż przez 2 h, podgrzewania do 100°C nie dłużej niż 15 min i do przechowywania w temperaturze pokojowej do 30 dni (w zależności od rodzaju żywności)
Wykonany z piocelanu czarnego LSP EB w technologii formowania
Łatwy w utrzymaniu czystości
Bardzo lekki
Doskonale utrzymuje zarówno niską, jak i wysoką temperaturę dań
Niezwykle odporny na uszkodzenia mechaniczne
Ergonomiczne uchwyty ułatwiające transportowanie
Nadaje się do piętrowania
Wewnętrzna wielkość pojemnika przystosowana do GN 1/1 lub blach 600×400 mm, w zależności od modelu
Spełnia wymagania prawne i higieniczne opakowania do bezpośredniego kontaktu z żywnością