Filtruj według

Cena

Cena

-

Opiekacze

Aktywne filtry

3 235,98 zł

Opiekacz 1-poziomowy GN 1/1, TS 1270, P 2.7 kW, U 230 V

kwarcowe elementy grzewczewyłącznik czasowy, max 15 min z funkcją pracy ciągłejwyjmowane rączkimaksymalna temperatura pracy osiągana w mniej niż 30 sekunddemontowany panel tylny ułatwiający czyszczenie urządzeniapowierzchnia robocza (WxD): 520x320 mmIlość poziomów: 16 grzałekwydajność: 200 tostów/hprzystosowany do GN 1/1

1 839,50 zł

Opiekacz 2-poziomowy, BAR 2000, P 3.2 kW, U 230 V

kwarcowe elementy grzewczewyłącznik czasowy, max 15 min z funkcją pracy ciągłejwyjmowane rączkimaksymalna temperatura pracy osiągana w mniej niż 30 sekundwydajność: 300 tostów / hdemontowany panel tylny ułatwiający czyszczenie urządzeniaIlość grzałek: 6powierzchnia robocza (WxD): 2 350x240 mm x 90 mmIlość poziomów: 2

Opiekacz – niezastąpiony w małej gastronomii

Opiekacze to jedne z najpopularniejszych urządzeń używanych w lokalach gastronomicznych typu fast food. Wykorzystywane są najczęściej do opiekania tostów, zapiekanek czy kebaba. W większych restauracjach stosowane są do przyrządzania dań z grillowanego mięsa lub warzyw, a także dodawania chrupkości pieczywu, co bywa doskonałym dopełnieniem bufetu śniadaniowego lub zup.

Jeśli zależy Ci na tym, aby klienci cieszyli się przyjemnie chrupiącymi potrawami, sprawdź ofertę naszego sklepu. W Gastro-Swiss udostępniamy bogatą ofertę urządzeń gastronomicznych różnego przeznaczenia, w tym opiekaczy i tosterów od renomowanych producentów.

Opiekacz gastronomiczny – do czego go użyć?

Profesjonalne opiekacze gastronomiczne to urządzenia, dzięki którym możliwa jest obróbka termiczna wielu potraw i ich elementów składowych. Są niezastąpione w restauracjach i punktach fast food obsługujących dużą liczbę gości, ponieważ pozwalają na szybkie przyrządzanie dań, również w większych ilościach.

Do najczęściej wybieranych urządzeń należą opiekacze do zapiekanek, które pozwalają również na przygotowywanie chrupiących kanapek czy bułek. Odpowiedni model opiekacza będzie także doskonały do grillowania, zarówno mięs, jak i warzyw.

Opiekacz gastronomiczny – urządzenie, bez którego nie istnieje fast food

 Wśród najważniejszych zalet opiekaczy warto wymienić:

  • szybkość przygotowywania dań,
  • możliwość zachowania najwyższych standardów higienicznych,
  • trwałość,
  • możliwość zapewnienia gościom popularnych potraw.

Opiekacze gastronomiczne to urządzenia, które są ogromnie pomocne w serwowaniu zapiekanek, grillowanych kanapek (np. panini, hot-dogów) czy kebabów. Profesjonaliści doceniają je m.in. możliwość szybkiego i wygodnego przygotowania wszelkich chrupiących dań, którymi klienci mogą rozkoszować się już po kilku minutach od zamówienia. Opiekacze nie zajmują również dużo miejsca, dlatego będą praktycznym rozwiązaniem nawet w niewielkich lokalach. Można zaryzykować stwierdzenie, że opiekacz to jedno z najważniejszych urządzeń w każdym punkcie małej gastronomii.

Opiekacz gastronomiczny – idealna chrupkość dań

Właściciele lokali gastronomicznych mogą wybrać opiekacze elektryczne, opiekacze kwarcowe lub opiekacze na podczerwień. W zależności od potrzeb i skali działalności, można zdecydować się na urządzenie jedno- lub dwupoziomowe. Ten drugi wariant pozwala na przygotowywanie większej ilości potraw jednocześnie.

Każdy opiekacz dostępny w naszej ofercie umożliwia wygodną regulację temperatury. Większość modeli posiada także funkcję timer oraz praktyczne lampki kontrolne. Warto zwrócić również uwagę na wymienną płytę grzewczą oraz regulację wysokości rusztu. Wysokiej jakości materiały, takie jak stal nierdzewna czy powłoka nieprzywierająca pozwala na komfortową obsługę opiekacza oraz jego łatwe czyszczenie.

Zapraszamy do zapoznania się z wieloma innymi urządzeniami do obróbki termicznej, dostępnych w naszym sklepie. Oprócz opiekaczy polecamy między innymi grille, gyrosy, kompaktowe piecyki do pizzy czy podgrzewacze do parówek – narzędzia niezbędne w każdej małej gastronomii.