Obróbka termiczna

Filtruj według

Cena

Cena

-

Urządzenia do gotowania makaronu i ryżu

Aktywne filtry

Urządzenia do gotowania makaronu i ryżu - podstawa każdego lokalu

Ryż i makaron to podstawa wielu dań - zarówno kuchni polskiej, jak i orientalnej czy europejskiej. Warto pamiętać, że produkt te idealne właściwości w zakresie smaku i faktury zachowują jedynie wtedy, gdy będą gotowane przez ściśle określony czas. Każda minuta zbyt krótkiej lub zbyt długiej obróbki termicznej może oznaczać, że potrawa straci pożądany smak lub wygląd. Ryż i makaron to często także dodatki do innych dań - dlatego moment ich przygotowania musi być zsynchronizowany z pozostałymi składnikami całej potrawy. By było to możliwe, w profesjonalnym lokalu gastronomicznym nie może zabraknąć urządzenia do ryżu oraz maszyny do gotowania makaronu.

Maszyny do gotowania ryżu najwyższej jakości

W ofercie Gastro-Swiss znajdują się maszyny do ryżu oraz urządzenia do gotowania makaronu, które pozwalają przygotowywać potrawy o idealnych parametrach. Oferujemy urządzenia uznanej na profesjonalnym rynku gastronomicznym marki Hendi, a także szereg akcesoriów, takich jak pokrywki czy nakładki do gotowania na parze. 

Urządzenia do gotowania ryżu są zbudowane z najwyższej jakości materiałów - najczęściej ze stali nierdzewnej lub aluminium, dzięki czemu są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz łatwe w czyszczeniu. Wewnętrzne pojemniki posiadają specjalną powłokę nieprzywierającą, co pozwala zaoszczędzić wiele czasu kucharzy – eliminuje to konieczność uciążliwego szorowania produktu po zakończonej pracy.

Urządzenia do gotowania ryżu - niezwykła praktyczność

W Gastro Swiss dostępne są maszyny do gotowania ryżu (a także makaronu) różnej wielkości i wielu funkcjonalnościach, wyposażone w odpowiednie do przeznaczenia zestawy akcesoriów. Dzięki temu możliwe jest dobranie produktu idealnego do konkretnych potrzeb restauracji. 

Maszyny do ryżu wyposaża się w wygodne mechanizmy regulacji temperatury oraz lampki sygnalizujące odpowiednie nagrzanie wody. Dzięki demontowalnym wylewkom na zużytą wodę oraz wygodnym pokrętłom zaworów wypuszczających wodę świeżą praca z tym urządzeniem jest niezwykle prosta i szybka. Wygodę obsługi podnoszą także ergonomiczne uchwyty na kosze do odcedzania zawartości po gotowaniu.

Urządzenia do gotowania makaronu - wszechstronne zastosowanie

Dostępne w naszym sklepie maszynki do ryżu oraz urządzenia do makaronu charakteryzują się praktyczną pojemnością (najbardziej popularny wariant to 10l), dzięki czemu sprawdzą się dobrze nawet przy dużym obłożeniu w restauracji. 

Urządzenia do gotowania mają wszechstronne zastosowanie - oprócz ryżu i makaronu, można przygotować w nich na przykład pierogi, kluski czy warzywa. Dzięki praktycznym akcesoriom, w niektórych modelach można przyrządzić także dania gotowane na parze. 

Maszynka do ryżu – wygoda i bezpieczeństwo

Urządzenia do gotowania ryżu wykonywane są z materiałów neutralnych dla żywności, posiadają także zabezpieczenia przed przegrzaniem oraz antypoślizgowe nóżki, dzięki czemu zachowują stabilność również w trudnych warunkach panujących w dużej profesjonalnej kuchni. Warto także wspomnieć, że dzięki obudowom zaprojektowanym w praktyczny sposób, brud i tłuszcz nie gromadzą się w trudno dostępnych miejscach.

Zapraszamy do zapoznania się także z innymi naszymi produktami do obróbki termicznej potraw, a także szeregiem innych rozwiązań. Asortyment Gastro-Swiss obejmuje między innymi grille gazowe, lampy grzewcze, urządzenia do kebaba, a także krajalnice do wędlin, urządzenia wielofunkcyjne, miksery spiralne, prasy do ciasta do pizzy i wiele więcej.