Filtruj według

Cena

Cena

-

Lampy i płyty

Aktywne filtry

Płyty grzewcze – niezbędne w dobrym lokalu gastronomicznym

W każdym lokalu gastronomicznym należy zadbać o to, by temperatura dań pozostała niezmienna od momentu ich przygotowania przez kucharza, aż do chwili, kiedy kelner zaniesie talerz do stolika. Podanie dania zbyt zimnego może skończyć się niezadowoleniem gości, a w konsekwencji stratami wizerunkowymi.

Płyty grzewcze dostępne w sklepie Gastro-Swiss nie tylko ułatwiają pracę kuchni, ale też gwarantują zadowolenie gości i ograniczają ryzyko błędu obsługi. Jeśli kelner nie może odebrać dania natychmiast po przygotowaniu, płyta gastronomiczna utrzyma odpowiednie parametry potrawy, w tym przede wszystkim jej stałą temperaturę.

Lampy grzewcze – zachowanie idealnej temperatury serwowanych dań

W bardzo podobny sposób działają lampy gastronomiczne. Szeroki wybór lamp grzewczych sprawia, że znajdą one zastosowanie w każdej, nawet niewielkiej, przestrzeni gastronomicznej. Lampy do podgrzewania potraw dostępne są w wielu wariantach i kolorach, dzięki czemu mogą spełnić wymagania nawet najbardziej wybrednego klienta.

W ofercie sklepu Gastro-Swiss dostępne są lampy grzewcze wiszące, płyty grzewcze, elementy wymienne do płyt grzewczych elektrycznych oraz niezbędne akcesoria, takie jak żarówki na podczerwień.

Płyty grzewcze elektryczne – dlaczego warto mieć je w kuchni?

Każdy kucharz musi dokładnie zadbać o walory smakowe, wizualne oraz termiczne przygotowywanego jedzenia. Podanie gościom potrawy w idealnej temperaturze może być jednak dużym wysiłkiem, szczególnie w sytuacji gdy pracy jest sporo, a gości czekających na swoje zamówienie wciąż przybywa. W takich sytuacjach z pomocą przychodzą płyty grzewcze elektryczne oraz lampy, które utrzymają danie w doskonałej temperaturze przez odpowiednio długi czas. Bardzo istotny jest fakt, że podczas podgrzewania potraw przez płyty lub lampy, jedzenie nie wysusza się ani nie traci walorów estetycznych.

Lampy grzewcze – uniwersalność i wygoda

Obudowy lamp grzewczych wykonane są z wysokiej jakości elementów (np. z aluminium), które można szybko i łatwo wyczyścić. Ergonomiczny kształt sprawia, że w trakcie użytkowania na lampie nie gromadzi się duża ilość tłuszczu

Lampy do podgrzewania potraw emitują odpowiednio wysokie promieniowanie cieplne – dostępne asortymencie Gastro-Swiss modele posiadają moc od 250 W do 500 W. Szerokość zakresu mocy sprawia, że produkt można z łatwością dopasować do konkretnych potrzeb. Wybrane lampy wiszące natomiast pozwalają na regulację wysokości, co również można wykorzystać do bieżącego sterowania temperaturą.

Szerokie zastosowanie lamp grzewczych - od domowej kuchni po wielkie restauracje

Poza tradycyjnym zastosowaniem lamp grzewczych w kuchni przed serwowaniem potraw, sposobów ich wykorzystania jest znacznie więcej. Lampy grzejne używane są w bufetach, stołówkach, hotelach, a nawet podczas zorganizowanych biwaków, gdzie podaje się ciepłe dania.

Lampy oraz płyty grzewcze polecane są także miłośnikom kulinariów, którzy przygotowują jedzenie w domowym zaciszu. Wszechstronność tych urządzeń sprawia, że znajdują bardzo szerokie zastosowanie, a ich popularność stale rośnie. Zapraszamy do zapoznania się także z innymi produktami dla profesjonalnej gastronomii w ofercie Gastro-Swiss, takimi jak profesjonalne urządzenia Kenwood (w tym niezastąpione roboty planetarne), a także bemary, urządzenia wielofunkcyjne oraz garnki i patelnie z dnem kapsułowym.