Obróbka termiczna

Filtruj według

Cena

Cena

-

Salamandry

Aktywne filtry

Salamander - niezbędny w profesjonalnej kuchni

Salamandry to profesjonalne urządzenia do obróbki termicznej potraw, bez których trudno się obejść w profesjonalnej gastronomii. Nie tylko znacznie ułatwiają codzienną pracę kucharzom, ale też pozwalają na zapewnienie najwyższych standardów higienicznych. Stawiasz na najwyższą jakość w swojej restauracji? Poznaj bogatą ofertę urządzeń gastronomicznych w sklepie Gastro-Swiss i wybierz salamandry gastronomiczne od renomowanych, cenionych w branży producentów.

Salamandry gastronomiczne – doceniane za szybkość przygotowywania potraw

Gdy w restauracji na swoje potrawy czeka wielu gości, nie tylko smak, ale także szybkość ich przygotowania ma istotne znaczenie. Salamandry gastronomiczne powalają wyraźnie przyspieszyć proces przygotowywania nawet najbardziej wyszukanych dań. Pozwalają także zachować odpowiednią temperaturę żywności, a przez to także pozostałe parametry, takie jak odpowiednia konsystencja i zapach.

Salamander – jedno urządzenie, wiele zalet

Do głównych zalet salamander gastronomicznych należą:

  • wielofunkcyjność,
  • szybkość przygotowywania potraw,
  • oszczędność energii elektrycznej,
  • możliwość zachowania najwyższych standardów higienicznych,
  • trwałość.

Salamandry gastronomiczne to urządzenia, które są niezwykle pomocne w pracy każdego kucharza i personelu kuchennego. Profesjonaliści doceniają je za wielofunkcyjność: pozwalają m.in. na rozmrażanie, pieczenie oraz grillowanie różnorodnych potraw, zarówno mięs jak i warzyw czy innych dodatków. Bardzo często, zwłaszcza w miejscach serwujących fast food, salamander pełni także rolę opiekacza. Urządzenia te są więc bardzo praktycznym rozwiązaniem – nie tylko w małych punktach gastronomicznych, ale i w dużych restauracjach obsługujących wielu gości jednocześnie. 

Salamander - sprzęt, na który stawiają restauratorzy

Salamandry gastronomiczne są wykonane najczęściej ze stali nierdzewnej, co daje możliwość łatwego czyszczenia, a także sprawia, że urządzenia te można użytkować przez wiele lat. Stal jest bezpieczna w kontakcie z żywnością i nie wpływa na smak czy zapach przygotowywanych potraw. Dobrze przemyślana obudowa urządzenia sprawia, że salamander zajmuje relatywnie niewiele miejsca w kuchni, a zabrudzenia nie gromadzą się w trudno dostępnych miejscach (tłuszcz zbierany jest w specjalnym wyjmowanym pojemniku). Nie bez znaczenia jest także fakt, że dzięki salamandrom można dużo zaoszczędzić na energii elektrycznej.

Urządzenia do grillowania i opiekania w ofercie Gastro-Swiss

W naszym sklepie sprzedajemy szereg produktów dedykowanych gastronomii, w tym również przeznaczonym do szeroko rozumianej obróbki termicznej: kuchenki, frytkownice, grille kontaktowe czy urządzenia do gotowania makaronu i ryżu. Udostępniamy także rozbudowaną grupę akcesoriów i przyborów gastronomicznych, takich jak miarki do żywności, krajacze (w tym krajalnice do pomidorów) czy pojemniki różnego przeznaczenia.