Filtruj według

Cena

Cena

-

Wiadra

Aktywne filtry

Wiadra – niezbędne wyposażenie profesjonalnej kuchni

W profesjonalnych kuchniach wiader używa się nie tylko w celach sanitarnych, ale także – i przede wszystkim – do przechowywania żywności. Sklep internetowy Gastro-Swiss oferuje szeroki wybór wiader ze stali nierdzewnej – bezpiecznego, wytrzymałego i łatwego w czyszczeniu materiału. Współpracujemy z uznanymi, renomowanymi dostawcami, dlatego gwarantujemy najwyższą jakość naszych produktów.

Funkcjonalne wiadro kuchenne powinno mieć dobrze wyprofilowany kształt – w taki sposób, by możliwe było jego wygodne przenoszenie, ale także zachowanie stabilności, kiedy znajduje się na blacie lub podłodze. Istotna jest także objętość naczynia, Najczęściej wybierane modele, to:

  • wiadro nierdzewne 20l, 
  • wiadro nierdzewne 15l,
  • wiadro ze stali nierdzewnej 12l.

W naszej ofercie znajdują się także stalowe wiadra z pierścieniem. Pierścień pozwala na oddzielenie powierzchni dna od podłoża, co gwarantuje stabilność naczynia. Wiadra bez pierścienia pozwalają z kolei na wygodne przelewanie lub przesypywanie umieszczonych w nich produktów.

Najwyższa jakość – wiadra ze stali nierdzewnej

Wiadro ze stali nierdzewnej jest wytrzymałe, stosunkowo lekkie i - co bardzo ważne - estetycznie się prezentuje. Stal jest łatwa w czyszczeniu, ładnie odbija światło i nadaje naczyniom profesjonalny, elegancki wygląd. 

Stal nierdzewna jest także bezpieczna w kontakcie z żywnością. Nie wydziela toksycznych substancji oraz nie wpływa na smak i zapach przechowywanych składników. Do wszystkich wiader w naszej ofercie można dokupić pokrywę, która pozwoli zachować świeżość potraw na dłużej.

Wiadro nierdzewne jest bardzo wytrzymałe: odporne na uszkodzenia mechaniczne, ale także na działanie umieszczonych w nim substancji (np. kwasów czy bardzo słonych cieczy). W naszej ofercie znajdują się wiadra nierdzewne marki Stalgast - renomowanego producenta sprzętu gastronomicznego i akcesoriów kuchennych.

Wiadro nierdzewne w kuchni – wiele zastosowań i możliwości

W profesjonalnych kuchniach tworzy się wiele najróżniejszych dań, nierzadko w bardzo dużej ilości. Z tego powodu przygotowanie składników (np. masy do tortu czy zupy-krem) wymaga użycia naczyń o dużej objętości. Bardzo często kucharze wykorzystują w tym celu wygodne i neutralne dla żywności wiadra nierdzewne. Te dedykowane profesjonalnym kuchniom mają wewnętrzną podziałkę, pozwalającą dokładnie odmierzyć ilość potrzebnych składników.

Wiadra nierdzewne i inne akcesoria gastronomiczne w ofercie Gastro-Swiss

Dzięki miarce i odpowiedniemu wyprofilowaniu są to bardzo praktyczne naczynia do mieszania składników, ich przenoszenia, przechowywania czy późniejszego przelewania. Nie bez znaczenia jest też wyprofilowana, stabilna rączka pozwa