Termoizolacyjny box z dopasowaną pokrywką szczególnie przydatny w gastronomii i cateringu, gdzie wymagana jest duża odporność na uszkodzenia mechaniczne i utrzymanie stabilnej temperatury wewnątrz pojemnika
Przeznaczony do bezpośredniego i pośredniego kontaktu z żywnością
Doskonale utrzymuje zarówno niską, jak i wysoką temperaturę dań do ponad 4 godzin
Nadaje się do użytkowania w zakresie temperatur od -40°C do 120°C
Wykonany z niezwykle odpornego na uszkodzenia mechaniczne i czynniki atmosferyczne spienionego polipropylenu (EPP), nie zawiera freonu, w 100% podlega recyklingowi
Ładowany od góry, co znacznie ułatwia transport kartonów z pizzą
Pionowe wnęki wewnątrz ułatwiają załadunek i rozładunek pojemników
System wypustek i wyżłobień na rogach pojemnika zapewnia stabilne mocowanie pokrywki i bezpieczny transport żywności
System otworów wentylacyjnych do odprowadzania pary z komory dla zachowania kruchego spodu pizzy
Grubość izolacji: 30 mm
Bardzo lekki (gęstość: 30 g/l)
Ergonomiczne uchwyty w obudowie i pasek do wygodnego przenoszenia
Miejsce na etykietę z opisem do identyfikacji zawartości
Nadaje się do piętrowania
Łatwy w utrzymaniu czystości
Nadaje się do mycia w zmywarkach
Pojemnik, pokrywa i pasek w kolorze czarnym
Spełnia wymagania prawne i higieniczne opakowania do bezpośredniego kontaktu z żywnością
Waga: 1,07 kg (EPPZ35265BST110) lub 1,3 kg (EPPZ35330BST110)
Do użytkowania z dedykowanymi wkładami dla wydłużenia czasu utrzymania pożądanej temperatury: